The words you are searching are inside this book. To get more targeted content, please make full-text search by clicking here.

Corporate Brochure Uniglobe Belgium

Discover the best professional documents and content resources in AnyFlip Document Base.
Search
Published by Uniglobe.be, 2018-12-31 08:47:51

UG Magazine

Corporate Brochure Uniglobe Belgium

2019
Travel
Een sterk netwerk — p7–9
De nieuwe zakenreiziger — p13–15
“Work Hard, Play Hard” — p23–25
The UNIGLOBE Customer Journey — p27–29
UNIGLOBE @ Your Service — p34–37
UNIGLOBE en duurzaamheid — p56–57
Uw expert in zakenreizen
Waarde lezer,
Met deze nieuwe corporate brochure wensen we uw aandacht te vestigen op het belang van een goed beheer en organisatie van uw corporate reisbeleid.
UNIGLOBE is hierbij een uitstekende keuze. We combineren namelijk het lokale aspect – door onze doorgedreven en lokale service – met de voordelen van een internationaal netwerk.
UNIGLOBE is de vierde grootste Travel Management Company (TMC) in België met een blijvende double digit groei. Wat ons ech- ter uniek maakt is onze lokale Belgische ondernemingsstructuur. Met een jaaromzet van € 170 miljoen voeren we hier de ranking aan en zijn we de nr.1 als Belgische TMC. We focussen zeer sterk op een optimale technologische omgeving omdat de “content” (het aanbod) zich steeds meer en meer verspreidt. Denk daarbij aan de directe connecties met de airlines (Direct Connect), de bedbanken als aggregators van het wereldwijde hotelaanbod, de carrental platformen etc.
Dit stelt onze travel consultants in staat om voor u steeds de beste prijs-kwaliteit aan te bieden, gebaseerd op een travel policy voor uw bedrijf – die we graag samen met u opstellen - en waarover uw accountmanager van UNIGLOBE, u nadien feilloos rapporteert.
We bieden een 360° aanpak van een geïntegreerd reisbudgetbe- heer met een kwalitatieve en lokale service. Het is onze passie om uw reis zo comfortabel en feilloos mogelijk te laten verlopen, met een 24u service erbovenop.
Deze Corporate Brochure geeft dan ook een overzicht van onze diensten, laat de mensen achter de UNIGLOBE schermen zien en laat ten slotte ook enkele klanten en preferred partners aan het woord.
We willen u er graag van overtuigen dat onze slogan “think global, act local” u de beste garantie biedt op het vlak van uw zakenreizen en uw persoonlijke vakantiereis, liefst op maat, want dat verdient u : work hard, play hard.
We danken u voor het vertrouwen in UNIGLOBE. Met ons tekent u voor een écht partnership.
Paul Geyssens
Regional President – UNIGLOBE Belux Travel
Travel
www.uniglobe.be
3


123456
4
www.uniglobe.be
The UNIGLOBE people
1.
2. 3. 4. 5. 6.
7. 8.
Paul Geyssens – Regional President UNIGLOBE Belux Travel – Hoofdkantoor Mechelen
Dominique Kenis – UNIGLOBE XXXX Travel – Herentals
Diane de Wit – UNIGLOBE VDK Travel – Vilvoorde
Evelyne Schwarzbich – UNIGLOBE E-Travel – Essen
Eva Vanderwallen – UNIGLOBE Robins Travel – Wilrijk
Danny Vanderghinste – UNIGLOBE Triton Travel – Mechelen & Lokeren
Guy Kluyskens – UNIGLOBE Smart Travel – Gent
Yvan De Latte – UNIGLOBE Axon Travel – Leuven & Hasselt (Yvan is Managing Director, Stephen Gillet is de eigenaar van beide kantoren)
9. Yves Neirynck – UNIGLOBE Southwest Travel – Roeselare
10. Luc Van Reeth – UNIGLOBE B&L Travel – Aartselaar
11. Gery De Wolf – UNIGLOBE Tago Travel & UNIGLOBE Mars Travel – Meise & Waregem (Tago Travel is operationeel vanaf 1/11/2018)
12. Patrick Van den Bosch – UNIGLOBE Universal Travel - Hoeilaart
13. Bernard Serruys – was eigenaar van UNIGLOBE Alpha Travel in Kapellen, maar is gefusioneerd tot Tago Travel


7 8 9 10 11 12 13
@ your service
Samenwerking Begripvol
Passioneel Vakkennis
Walk the talk Positief
Pro-actief Expertise Empathisch
Enthousiast Vertrouwen Professioneel
www.uniglobe.be 5


“Het is onze absolute prioriteit om onze passagiers een
veilige, punctuele en comfortabele
vluchtervaring te bieden.”
Ilse Janssens, Regional Sales Manager, Belux, France, Netherlands & Nordics.
In samenwerking met SkyTeam en onze joint venture partners Air France-KLM en Virgin Atlantic, bieden
wij onze klanten een wereldwijd netwerk. In 2018 scoorden we 82.8 percent op on-time performance. Daarmee voeren we de lijst aan van de grote Ameri- kaanse luchtvaartmaatschappijen.
Al onze toestellen zijn voorzien van Wi-Fi en onze klanten kunnen nu gratis berichten versturen via iMessage, WhatsApp en Facebook Messenger. Delta is tevens de eerste airline die een luchthaventermi- nal met biometrische technologie uitrust.
Op internationale vluchten vanuit België bieden wij met Delta One een business class product aan met volledige flat beds en toegang tot het gangpad voor elke passagier.
In economy class kunnen klanten kiezen voor Delta Comfort+ indien ze extra beenruimte, priority boar- ding en andere extra’s wensen.
In 2018 verscheen Delta op de lijst van de Fortune’s top 50 Most Admired Companies en we wonnen re- cent voor de achtste maal de gerenommeerde Busi- ness Travel News Awards in de Verenigde Staten.
6
Preferred partner van UNIGLOBE travel


Een sterk netwerk
Wereldwijde service en oplossingen, vlakbij
Met vestigingen in meer dan 60 landen en hoofdzetel in Vancouver is UNIGLOBE de grootste onafhankelijke reisorganisatie ter wereld. Ons mondiaal franchisenetwerk bun- delt meer dan 35 jaar ervaring in zakelijke reizen en is goed voor een jaarlijkse omzet van 4 miljard euro. Onze gezamenlijke in- koopkracht stelt ons in staat om wereldwijd de beste mogelijkheden te bedingen tegen de scherpste tarieven.
Via ons wereldwijd netwerk bent u dus verzekerd van een gepassioneerde reis- expert in uw buurt die het beste van twee werelden combineert: de kracht van een internationale organisatie en een hoogst- persoonlijke aanpak.
Of uw bedrijf nu €10.000 per jaar of €55.000.000 per jaar aan zakenreizen besteedt, u kan rekenen op dezelfde hoge standaard waar UNIGLOBE Travel om bekend staat.
Wij zijn een organisatie van ondernemers, klaar en in staat om oplossingen te creëren die anderen in de zakelijke wereld misschien missen. We omarmen toptechnologie om onze service te verbeteren en we gebruiken programma's waarvan bewezen is dat ze superieure resultaten opleveren.
Net omdat we tot een wereldwijde orga- nisatie behoren, kunnen we met andere agentschappen en leveranciers over de hele wereld netwerken, best practices uitwisselen en nog betere oplossingen aanreiken.
“Alle goede redenen om met een Travel Management Company (TMC) als UNIGLOBE te werken, zijn samen te brengen in één woord: zekerheid. Eender welk probleem zich onderweg voordoet, wij kunnen tegen iedereen - werknemer of klant - met de hand op het hart zeggen: je zult er geraken, er wordt voor jou gezorgd!”
Vanina Dehaene
Travel Manager & Team Leader Reception TVH
LANDEN
(aanwezige service)
Totaal: 95
Travel
EMA, Americas Asia Pacific
OMZET
(in miljoen USD $)
Totaal: $5,000
TRANSACTIES
(in miljoen)
Totaal: 8.30
www.uniglobe.be 7


Travel
Onze missie & visie
UNIGLOBE wil de leidende en meest betrouwbare Travel Management Company ter wereld zijn die de norm bepaalt op gebied van professionaliteit en betrouwbaarheid. We streven ernaar om het beste van onszelf te geven, waarbij we integriteit, initiatief en zekerheid voor onze klanten nastreven.
1. 2. 3.
Sterke inkoopkracht
scherpe prijzen
Met een jaaromzet van meer dan vier miljard euro beschikt UNIGLOBE over een sterke onderhandelingspositie en zijn we wereldwijd een interessante partner voor luchtvaartmaat- schappijen, hotels en andere leveranciers. De hieraan gekop- pelde inkoopkracht vertaalt zich rechtstreeks naar scherpere prijzen voor u als klant.
Lokale aanwezigheid
persoonlijke service
Het mondiale en solide net- werk van kantoren zorgt voor een stevige lokale verankering. In de Belux telt UNIGLOBE maar liefst 15 kantoren waar
u terecht kan voor al uw zaken- en vakantiereizen. We beginnen onze samenwerking altijd met een analyse van uw behoeften en wensen. We gaan voor een ideaal reisbeleid voor u én uw organisatie, van KMO tot multinational.
Buitengewone expertise
klantgerichte aanpak
Alleen deskundige en ervaren medewerkers kunnen adequaat reageren in de snelle wereld van zakenreizen. UNIGLOBE investeert dan ook intensief in opleiding en training van zijn medewerkers. Het netwerk wordt ondersteund met technologische oplossingen en innovatieve systemen in het voortdurend streven naar de hoogste normen op gebied van klantenservice en flexibiliteit.
"Wat ons onderscheidt is het unieke UNIGLOBE-businessmodel waarbij we maximale kostenbesparingen voor onze klanten realiseren én een hoogwaardige en persoonlijke service leveren."
8


Martine Reynebeau
werkt als Account Manager bij UNIGLOBE Smart Travel en koos er heel bewust voor om zich aan te sluiten bij het sterke netwerk.
“De “UNIGLOBE-way” leek verrassend veel op “my way”. Geen logge onpersoonlijke structuur of extreem strakke procedures, maar wel een organisatie die de extra mile gaat om de beste oplossingen
voor de klant te vinden. De kracht van UNIGLOBE zit hem in de flexibiliteit en wereldwijde buying-power, waardoor
we scherpe tarieven in de markt kunnen zetten. Zelf heb ik veel ervaring opgedaan binnen de reissector en deze kan ik nu aanwenden om de klanten te helpen.”
“Meer dan tien jaar geleden kwam UNIGLOBE Tago Travel in the picture, een relatie die nog steeds als een geoliede machine draait. UNIGLOBE is correct in pricing, begrijpt ons, volgt netjes op en levert een persoonlijke service. We spreken daar met iemand, een persoon, niet een computer. En als er al eens een probleem opduikt, lossen ze dat snel en goed op.”
Martijn van der Erve - Zaakvoerder Erve Buying
Erve Buying is een niet-beursgenoteerd familiebe- drijf van de tweede generatie met hoofdzetel in Za- ventem en kantoren in Dhaka (Bangladesh), Shang- hai (China), Addis Abeba (Ethiopië) en India. Voor hun veelvuldige reizen doen ze een beroep op UNIGLOBE Tago Travel uit Meise.
Travel
www.uniglobe.be 9
GLOBAL SOLUTIONS VOOR MULTINATIONALS
Naarmate UNIGLOBE Travel, sinds zijn ontstaan in 1979, verder evolueerde, werd Global Solutions opgericht. Deze gespecialiseerde divisie ondersteunt
de unieke zakelijke reisbehoeften van multinationals die op zoek zijn naar ideeën, flexibiliteit, transparantie en op maat gemaakte oplossingen binnen een betrouwbaar partnership.
Global Solutions wordt gedreven door de filosofie dat multinationale reisprogram- ma's het best bediend kunnen worden door een organisatie die mondiaal bereik heeft, lokaal snel kan ageren en centra- le verantwoordelijkheid opneemt. Een wereldwijd programmabeheer werkt immers het beste wanneer het wordt ge- implementeerd in combinatie met lokale expertise.
Grote bedrijven hebben wereldwijde oplossingen nodig, maar de dynamiek van het lokale bedrijfsleven, de cultuur en de industrie vragen om lokale onder- steuning. Bij UNIGLOBE combineren we naadloos een wereldwijd bestuurs-en samenwerkingsmodel met regionale marktkennis en expertise.


“Onze business?
De reiziger ontzorgen!”
Olivier Giacomini
Head of Sales Belgium
10
Preferred partner van UNIGLOBE travel
Olivier, welke diensten levert Sunny Cars aan de zakelijke reiziger?
Een all-inclusive huurauto. Als ik de diensten van Sunny Cars voor zowel de zakelijke reiziger als de vakantieganger in één woord zou moeten samenvatten, dan denk ik spontaan aan “ontzorgen”. Sunny Cars zorgt
er immer voor dat u 100% zorgeloos kunt rondrijden. Ons standaard huurauto product is all-inclusive, u bent zeker van de gemaakte prijsafspraken voor en tijdens de reis, u bent optimaal verzekerd en u kunt rekenen op de allerbeste service.
In welke landen werkt Sunny Cars?
We groeiden in 27 jaar uit tot één van de grootste onafhankelijke Europese aanbieders in autoverhuur. Wij bezitten zelf geen auto’s, maar sluiten contracten af met lokale en internationale autoverhuurders
die aan onze strenge kwaliteits- en service-eisen voldoen. U kunt
een zorgeloze huurauto reserveren in 120 landen op meer dan 8000 bestemmingen, wereldwijd.


11
Wat betekent de “all-inclusive” aanpak eigenlijk?
Als zakelijke reiziger is uw focus 100% op efficiëntie: het huren van een auto, het afhalen en terugbrengen moet vlot gebeuren, zonder extra kopzorgen. Daarom is de all-inclusive formule
van Sunny Cars net zo interessant voor u. Alles is immers inbegrepen in onze scherpe prijzen: ongelimiteerde kilometers (geen extra kosten bij extra gereden kilometers), een optimale verzekering ( geen zorgen over eigen risico premies), een dekking van de Burgelijke Aansprakelijkheid van
7,5 miljoen, glas-banden-bodem- dakschade dekking, een verzekering voor de inzittenden... alles keurig op voorhand geregeld. Zonder vervelende meerkosten achteraf, zonder onverwachte afschrijvingen op uw credit card. Echt all inclusive, dus!
Tijdens uw business trip is Sunny
Cars 24/7, dag en nacht bereikbaar. Mocht er iets gebeuren – wat dan
ook- dan kan u Sunny Cars altijd bellen voor snelle hulp en service. In het Nederlands!
Kan ik nog extra diensten boeken, als ik kies voor een huurwagen van Sunny Cars?
Sunny Cars biedt verschillende servicepakketten aan, die het huren
van een auto in het buitenland nog eenvoudiger en aangenamer maken. Als u kiest voor het Premium Pakket, kan u een gegarandeerd jonge auto extra snel ophalen op de luchthaven bij de Premium check in balie. Het huurcontract is vooraf keurig ingevuld, dus de pre check in is al gebeurd!
Bij het Premium plus pakket is zelfs een creditcard niet nodig voor de waarborg.
Prima. Maar ook business travelers gaan wel eens zelf op vakantie ...
U kan van al deze ontzorgende voordelen genieten tijdens uw zakelijke reis, maar ook tijdens uw persoonlijke vakantie: een identieke all inclusive aanpak zorgt ervoor dat u en uw gezin ook tijdens de welverdiende verlofperiode zorgeloos kunnen genieten van de mooiste plekjes op uw vakantiebestemming, met een huurauto van Sunny Cars.
Sunny Cars is de partner van UNIGLOBE voor huurauto’s. Wat is voor jou de kracht van UNIGLOBE?
De UNIGLOBE medewerkers zijn pure professionals, die heel dicht bij hun lokale klanten staan. Hun aanpak is persoonlijk en op maat van de klant, waarbij bereikbaarheid centraal staat. Die troeven passen ook perfect bij Sunny Cars. Een “Perfect Match” dus!


Travel
In time for business. 6timesaday.
ICE – the white high-speed train to Germany.
12 www.uniglobe.be
Free WiFi on board
GERMANY


FreeWiFi on ICE trains
f
Millennials, geboren tussen 1980 en 2000, veranderen onze wereld en de manier waarop we reizen. Wereldwijd zijn ze met ongeveer 2,5 miljard. Tegen 2020 zullen ze de helft van de werkende bevolking uitmaken en zullen ze volgens de Boston Consulting Group goed
zijn voor 50% van alle uitgaven op gebied van zakenreizen.
Vaak worden ze ook Generatie Y
De Millennials achterna
genoemd en ze verschillen wezen- lijk van de voorgaande generaties. Ze waren getuige van de val van de Berlijnse Muur en de aanslagen op 9/11 in New York. Ze groeiden op met techno, hip-hop en internatio- nale festivals. Het zijn digital nati- ves die geboren zijn in een wereld gedomineerd door technologie.
Millennials zijn cosmopolitischer, ze zijn consumptie gedreven en
competititief. Ze hechten veel belang aan (sociale) netwerken, zijn open-minded, flexibel en cultureel actief. Bovendien staan ze zelf graag in het middelpunt van de belangstelling.
De toekomst van business travel zal dan ook grotendeels door hen bepaald worden en nu al zien we enkele opvallende trends bij de nieuwe zakenreiziger.
De nieuwe zakenreiziger
Travel
Wie zijn de Millennials?
De grootste generatie ooit
1980-2000
Groeiden op met technologie
Gen
2,5 miljard wereldwijd
Etnisch & raciaal divers
50%
tegen 2020
75%
Uitgaven zakenreizen:
2030 2020
% van de werkende bevolking
50%
Streven: Een verschil maken door hun werk
 Zelfzeker
 Hoge verwachtingen  Prestatiegericht
www.uniglobe.be 13


Travel
Het nieuwe werken:
Work-life balance
Voor vele millennials is de invulling van het begrip “werk” veranderd. Vroeger was “werk” iets wat je deed op een kantoor, in ruil voor een salaris. Je probeerde werk te vinden dat zo goed mogelijk bij je paste, in een werkomgeving die je zo leuk mogelijk vond.
Steeds meer mensen willen niet meer in dit toch wel dwingende keurslijf zitten. Millennials willen vrijheid om het ritme van hun leven zelf te bepalen. Hard werken, genieten van het werk, het gezin én sociaal leven. Ze willen de prioriteiten in het leven zelf stellen.
Deze trend zet zich ook duidelijk door op zakenreis. Gezien de grens tussen het persoon- lijke en professionele leven vervaagt, breiden millennials hun zakelijke reizen vaak uit met va- kantiedagen of -ervaringen. Business en Leisure vloeien hier naadloos in elkaar over en worden Bleisure. Millennials verwachten over het alge- meen ook minder van hun vlucht of hotel, maar willen vooral ervaringen sprokkelen.
Sharing economy:
Beleving staat centraal
Recent onderzoek van The Global Business Travel Association (GBTA) toont aan dat mil- lennials op reis veel vaker gebruik maken van sharing services dan de voorgaande generaties. Door de technologische evolutie is de sharing economy of deeleconomie de afgelopen jaren geëxplodeerd en niet meer weg te denken uit onze samenleving. Daarbij staat het gebruiksge- mak en de beleving vaak centraal.
De nieuwe zakenreiziger maakt gebruik van sharing economy
77%
verkiest sharing economy accommodatie
58%
verkiest ride sharing boven een taxi
47%
verkiest ride sharing boven een huurwagen
Millennials zijn het meest geneigd om hun zakenreis te verlengen voor leisure
77% 58% 47%
Millennials Xers Boomers
60% van de millennial zakenreizigers nemen iemand mee tijdens de leisure verlenging van hun zakenreis
Advies
We merken dat steeds meer bedrij- ven sharing services willen integre- ren in hun reisbeleid. Enige voor- zichtigheid op gebied van veiligheid, kwaliteitsgarantie, privacy en aan- sprakelijkheid is zeker nog geboden. Ook bij UNIGLOBE volgen we deze trend van zeer nabij op en knopen we gesprekken met gereputeerde sharing economy bedrijven aan.
Advies
Zolang zowel werkgever als werkne- mer in staat zijn om hierover duide- lijke afspraken te maken, kan deze trend over het algemeen als zeer po- sitief worden beschouwd. Het bieden van dergelijke flexibiliteit resulteert vaak in meer productieve, betrokken en loyale werknemers op de lange termijn. Sterker nog, we beginnen te zien dat toptalent carrièrebeslissingen neemt rond bedrijven die een flexibel en gunstig reisbeleid aanbieden.
14


Technologie:
Een tweede natuur
Millennials zijn de eerste generatie die volledig met technologie is opgegroeid. Ze kunnen zich geen wereld zonder wifi, laptop of smartphone meer inbeelden. Technologie is voor hen even belangrijk als zuurstof en is onontbeerlijk ge- worden zowel naast als op de werkvloer. Social media zijn voor hen de manier om in contact te blijven met vrienden en familie of advies in te winnen. De smartphone is hun toegang tot de wereld en wordt stilaan het nr 1 device voor aankopen.
24/7 at my service:
What else?
Hier en nu meteen. Millennials zijn zeer kies- keurig als het op service aankomt. In een altijd geconnecteerde wereld met de chat aan de duim verwachten ze altijd en overal meteen een oplossing, 24/7. Wachtmuziekjes in een callcen- ter zijn niet aan hen besteed. Social media zijn niet alleen een manier om met hun netwerk
te communiceren, maar ook met bedrijven
en helpdesks. En wanneer die hen in de steek laten zijn er nog de virtuele assistants als Siri en Google Assistant.
Travel
De nieuwe zakenreiziger ademt technologie
Bijna 50% van de millennials zou zijn reukzin opgeven in ruil voor technologie
1 op 3 millennials vindt vrij gebruik van social media op het werk en keuze van hun eigen apparaat belangrijker dan loon
25% van de studenten wil zijn keuze van werkgever deels laten afhangen van het gevoerde social mediabeleid
De nieuwe zakenreiziger eist 24/7 service
25% van de millennials verwacht van een customer serviceafdeling een antwoord binnen de 10 minuten via social media
25% van de millennials, kiest na 1 slechte ervaring al meteen voor een ander merk of bedrijf
Customer service moet mobile friendly zijn
40% van de millennials verkiest self service boven persoonlijke service
70% verwacht op een website dan ook een self service tool te vinden
Advies
Ook voor het zoeken en boeken van hun (zaken)reizen doen millennials een beroep op technologie. En dan veelal nog via de smartphone. Za- kelijke online boekingstools komen steeds minder aan bod, tenzij ze ook mobiel te gebruiken zijn. Naarmate deze alternatieve kanalen steeds vaker worden gebruikt ontstaat het risico op het vervagen van de Travel Policy binnen een bedrijf. Het is dan ook zaak om hierover een duidelijk beleid uit te stippelen en te investe- ren in technologie.
Advies
We zien dat deze trend zich niet enkel beperkt tot millennials. Tech- nologie heeft ervoor gezorgd dat
we steeds sneller een oplossing of antwoord verwachten, liefst realtime. De huidige ontwikkelingen binnen
de Artificiële Intelligentie (AI), bieden hier een antwoord op. Vele toerisme- bedrijven, waaronder UNIGLOBE investeren in nieuwe toptechnologie om aan de strenge kwaliteitseisen te kunnen voldoen.
www.uniglobe.be 15


Amerikaanse droom komt uit.
Samen vliegen we u naar meer dan 240 bestemmingen in Noord Amerika.
American Airlines, British Airways, Finnair, Iberia en oneworld zijn handelsmerken van de betreffende bedrijven.


Travel
De B.E.S.T.-waarden van UNIGLOBE
Al meer dan 35 jaar lang bieden we bedrijven
en zakenreizigers de beste dienstverlening op gebied van zakenreizen. Een gepassioneerd en enthousiast team van reisprofessionals staat klaar om hun ervaring en kennis met u te delen en u de allerbeste service en oplossingen aan te bieden.
~
B
Betrouwbaar
E
Enthousiast
S
Samenwerken
T
Top-professioneel
Door nauw samen te werken leren we uw bedrijf beter kennen zodat we oplossingen op maat kunnen voorstellen en de waarde van uw uitgaven kunnen maximaliseren. Onze constante analyses laten toe om te besparen op uw reisuitgaven, mét behoud van uw reiscomfort.
~
Onze missie is om wereldwijd het voornaamste en meest betrouwbare bedrijf te zijn op het vlak van reismanagement. Dit op basis van een goede samenwerking en top professionalisme!
Dat is de “UNIGLOBE way”.
www.uniglobe.be 17


Travel
Ons UNIGLOBE engagement
UNIGLOBE Professionalisme:
UNIGLOBE-medewerkers zijn gecertificeer- de reisprofessionals. Elke UNIGLOBE-agent is opgeleid voor uitgebreide klantenservice en kwaliteitsvolle dienstverlening.
U geniet van de beste service en kwaliteit
1.
UNIGLOBE Communicatie Service:
Uw telefoongesprekken worden meteen beantwoord. We reageren snel en efficiënt op elke vraag per e-mail of telefoon.
U wordt meteen geholpen, via welk kanaal dan ook
2.
UNIGLOBE
Travel Management:
Op elk UNIGLOBE-kantoor kan u terecht voor een compleet aanbod van Travel Management & Leisure Travel Services.
U vindt steeds een UNIGLOBE- expert in uw buurt
3.
UNIGLOBE Reservaties met kwaliteitscontrole:
UNIGLOBE-reserveringen ondergaan een kwaliteitscontrole via ons multi-point Quality Assurance-systeem.
U kan gerust op zakenreis vertrekken, zonder zorgen
4.
18 www.uniglobe.be


Travel
UNIGLOBE Kwalitatieve reisdocumenten:
UNIGLOBE-reisdocumenten, elektronisch of op papier, worden nauwkeurig opgemaakt om onaangename verrassingen te voorkomen.
U kan uw zaken afhandelen, wij zorgen voor de rest
5.
UNIGLOBE Beste tarieven:
UNIGLOBE checkt via meerdere professionele inkoopkanalen de beste tarieven, tot op de dag van vertrek.
U hebt toegang tot de beste tarieven, op elk moment
6.
UNIGLOBE Reisinformatie- diensten:
UNIGLOBE neemt de meldingsplicht zeer ernstig en informeert de klanten uitgebreid over alle nodige reisformaliteiten.
U kan rekenen op onze jarenlange expertise
7.
UNIGLOBE Rapportagetool:
UNIGLOBE monitort en meet nauwkeurig de prestaties van elke klant om zo de reiskosten optimaal te kunnen beheren.
U hebt toegang tot uitgebreide rapportages
8.
UNIGLOBE Ongoing Client Servicing:
UNIGLOBE biedt permanente service en ondersteuning op elk ogenblik. Zowel voor, tijdens als na de reis.
U kan rekenen op ons permanente streven naar perfectie
9.
10.
We lossen elke klacht over onze services op en reageren binnen 48 uur op eventuele klachten over de service van een UNIGLOBE Preferred-leverancier.
U wordt nooit aan uw lot overgelaten
UNIGLOBE Customer Service:
www.uniglobe.be 19


“Bij Brussels Airlines maken
we uw reis net zo belangrijk als de bestemming.”
Christina Foerster, CEO Brussels Airlines
“Bij Brussels Airlines staan comfort en een persoonlijke service centraal. Dit jaar hebben we ook aanzienlijke investeringen gedaan om onze zakenreizigers een nog betere reiservaring te bieden op onze vluchten binnen Europa, maar ook en vooral van en naar Afrika en Noord-Amerika. Het is ons doel om de reis net zo belangrijk te maken als de bestemming, daarom hebben wij onze Flagship lounge ‘The Loft’ uitgebreid samen met partners zoals Lexus, Neuhaus en Grohe en zijn we onze hele intercontinentale vloot aan het vernieuwen opdat al onze reizigers kunnen uitkijken naar superieur comfort en een unieke ervaring in onze gloednieuwe Business Class of Premium Economy.”
20
Preferred partner van UNIGLOBE travel


21


Travel
22 www.uniglobe.be
BUSINESS PREMIER CLASS
WITH EUROSTAR,
A MUST FOR YOUR TRIP
TO LONDON.
STAY COMFORTABLE AND PRODUCTIVE WHEN YOU TRAVEL AS YOU BENEFIT FROM COMPLIMENTARY MEALS, WI-FI AND ACCESS TO EXCLUSIVE LOUNGES.
© Eurostar


Work Hard, Work Hard,
Work Hard, Work Hard,
Work Hard, Work Hard,
Travel
Work Hard,
Play Hard Play Hard
Play Hard Play Hard
Play Hard Play Hard
Play Hard
Of het nu gaat om een exotische cruise, een safari, een avontuur in Zuid-Amerika of een leuke citytrip, UNIGLOBE heeft reisexper- ten die de wereld hebben gezien en die alvast staan te trappelen om u bij te staan met hun kennis en ervaring.
Wil u graag even afstappen van de kant-en-klare reizen en wil
u net iets anders op reis? Dan is er ons à la carte aanbod. Een reis op maat gemaakt, aangevuld met al uw specifieke noden en wensen. Wij kijken naar alle details en maken uw reis persoonlijk, zodat het een vakantie wordt die u zich nog lang zal herinneren.
Hush-Hush
08:15 ― TOKIO
Na een comfortabele vlucht en
een heerlijke nachtrust genieten van een traditioneel Japans ontbijt in Hush-Hush. Het wordt gerund door een groep van groente- en fruitexperts. Onnodig te zeggen dat hun professioneel en heerlijk bereide verse producten de ster zijn van het ontbijtbuffet. Vergezeld van traditionele Japanse ontbijtpro- ducten zoals gegrilde vis, rijst en miso-soep.
Wandelen in de Schotse Highlands 15:20 ― SCHOTLAND
Al wandelend genieten van de sereniteit en de schoonheid die de omgeving uitstraalt. En opnieuw op krachten komen met een heerlij- ke single malt whisky. Feeërieke landschappen, uitgestrekte meren, groene heuvels, pittoreske dorpen en eeuwenoude kastelen. Zowat elke 500 meter zou u kunnen stop- pen om een foto te maken.
Dineren bij Noma
20:30 ― KOPENHAGEN
Exclusief dineren bij Noma. Dit
is ongetwijfeld een van de top gastronomische ervaringen ter wereld. Dit sterrenrestaurant in een voormalig fabriekspand is een bestemming an sich geworden in Kopenhagen. De borden zijn niet alleen een lust voor het oog, de smaaksensaties die door de keu- kenbrigade worden geserveerd, zijn dat nog veel meer.
www.uniglobe.be 23


Travel
Zonsondergang op het strand
18:25 ― MAURITIUS
Na een zalig dagje ontspannen
op het strand genieten van een mooie zonsondergang bij het water. Met zijn hagelwitte zandstranden, azuurblauwe lagunes en wuivende palmbomen benaderen de stranden van Mauritius het droombeeld van het aards paradijs. Geen wonder dat het exotische eiland vooral
in trek is bij strandliefhebbers en honeymooners.
Safari in de Serengeti 17:10 ― TANZANIA
Wilde dieren in hun natuurlijke habitat observeren. Het is bij uitstek de manier om een te worden met de natuur. Het centrale gedeelte van de Serengeti bruist van het wildleven. Van leeuwen tot nijlpaarden en oli- fanten. Verscholen in het hoge gras of stoeiend in het water bij een van de vele drinkplassen.
Kanotocht door de jungle van Tortuguero 13:30 ― COSTA RICA
De namiddag inzetten met een traditionele boomstamkano tocht over de waterwegen van het Parque Nacional Tortuguero. Het is een van de mooiste natuurbelevenissen van Costa Rica. Het park is de habitat van zeekoeien, kaaimannen en hon- derden vogelsoorten. De stranden zijn dan weer een broedplaats voor zeeschildpadden (tortugas), die de naam hebben gegeven aan het park.
Tapas en wijn
12:45 ― NOORD-SPANJE
Overheerlijke tapas en een goed glas Riojawijn proeven in een van de talrijke bodega’s. De regio rond de wijnhoofdstad Logroño is bezaaid met kloosters en kerken, maar ook met modernistische en eigentijdse (wijn)kathedralen. Ze vormen een ideaal decor om te lunchen. De rode Riojawijnen danken hun rijke smaak en dieprode kleur aan de tempranillodruif.
Rub al-Khali woestijn 09:30 ― DUBAI
Stevig door elkaar geschud worden tijdens een avontuurlijke jeepsafari
in de Rub al-Khali woestijn bij Dubai, vooraleer de verzengende hitte zich meester maakt van het landschap. Vanop een immense zandduin genie- ten van de rust of op de rug van een kameel de uitgestrektheid van deze onbegrensde zandvlakte ervaren. Het landschap is volgens wetenschappers vergelijkbaar met dat van Mars.
24
www.uniglobe.be
Travel
Contacteer uw UNIGLOBE-kantoor of accountmanager, ook voor uw eigen vakantie- reizen of aansluitende arrangementen bij een zakentrip. Door onze goede contacten met de touroperators hebben we vaak toegang tot special deals en aantrekkelijke tarieven.


Travel
Imagine Travel
Dynamische Belgische tour- operator met een team van specialisten. Vreemde cul- turen, boeiende steden en authenticiteit staan centraal in het aanbod. Van leerrijke rondreizen tot volledige reizen op maat.
Pegase
Al bijna 30 jaar gespecia- liseerd in reizen naar de mooiste plaatsen op aarde in de meest exclusieve en klassevolle omstandigheden. Elk detail van de reis wordt tot in de puntjes verzorgd.
MSC Cruises
Vertaalt zijn passie voor de zee in een verbintenis tot uitmuntendheid in gast- vrijheid, professionaliteit, toewijding en beheersing van elk detail om het geluk en tevredenheid van elke gast te waarborgen.
Travelworld
Al meer dan 30 jaar dé refe- rentie op het vlak van 'Verre Reizen'. Travelworld staat ga- rant voor kwalitatieve service, flexibiliteit, productkennis en telkens de beste prijs/kwali- teitsverhouding.
Cosmic Travel
De specialist voor reizen naar Latijns-Amerika, van Mexico tot Antarctica. Meer dan 22 jaar kennis en erva- ring in het samenstellen van de mooiste reizen naar dit fascinerende continent.
Exclusive Destinations
Sinds 1996 de referentie op gebied van kwaliteits- en luxevakanties met een zeer uitgebreid en zorgvuldig ge- selecteerd aanbod van meer dan 1000 hotels van dichtbij tot ver weg.
Transeurope
100% onafhankelijke reisor- ganisator, al 50 jaar lang actief in het segment van ci- tytrips en sinds bijna 15 jaar eveneens gespecialiseerd in charmehotels. En dit alles op maat van de klant.
Africa By Excellence
Jonge Belgische niche tour- operator gespecialiseerd
op Afrika. Het team van experten werkt met plezier een reisvoorstel op maat
uit en gaat geen enkele uitdaging, hoe klein of groot, uit de weg.
Club Med
Frans vakantiebedrijf
dat luxeresorts uitbaat, verspreid over heel de wereld. Momenteel zijn er 80 Clubdorpen, elk gele- gen in uitzonderlijk mooie landschappen en met een ongeëvenaarde service.
Caractère
Touroperator, behorende tot een familiale toerismegroep die reeds meer dan 65 jaar in het vak staat. Juist dat famili- ale aspect heeft gezorgd voor een solide reisorganisatie die tal van voordelen en garan- ties biedt.
VIP Selection
VIP Selection maakt deel uit van de TUI Group, waarin de bekendste vakantiemerken uit talrijke Europese landen samen werken aan de mooi- ste tijd van het jaar, waaron- der deze vakanties met een VIP-service.
Footprints
Onafhankelijke Belgische touroperator voor luxueu- ze reizen op maat van de klant. Het aanbod bestaat uit safari’s, luxe cruises, boe- tiekhotels en dynamische rondreizen in Azië.
Destination Green
Jonge touroperator die er doelbewust voor gekozen heeft om zich te verdiepen in hoofdzakelijk groene be- stemmingen. Hier primeert kwaliteit boven kwantiteit en zekerheid boven de waan van de dag.
Voor het samenstellen van uw vakantiereizen werkt UNIGLOBE samen met een selectie van de beste touroperators en specialisten, waar maatwerk, service en kwaliteit primeren.
www.uniglobe.be 25


“Met de introductie van onze 787-9 Dreamliner bieden we onze klanten nog meer comfort vanuit Brussel”
Vanaf 3 januari 2019 introduceert Etihad Airways de Class en een Flying Nanny in Economy Class om Boeing 787-9 Dreamliner op de dagelijkse lijndien- extra gespecialiseerde zorg te bieden aan gezinnen
sten van Brussel naar Abu Dhabi.
De moderne vloot van 21 Boeing 787-9-vliegtuigen van Etihad Airways beschikt over innovatieve, be- kroonde cabineontwerpen en -producten, aangevuld met het veelgeprezen service- en gastvrijheids- aanbod van de luchtvaartmaatschappij. Vluchten omvatten Food and Beverage Managers in Business
met jonge kinderen.
Onze klanten die tussen Brussel en Abu Dhabi vliegen, profiteren nog steeds van handige vertrek- en aankomsttijden aan beide kanten, en diegene die verder dan Abu Dhabi reizen, hebben naadloze verbindingen via Etihad's wereldwijde routenetwerk.
Flight
EY 57
EY 58
Origin
Abu Dhabi
Brussels
Departs Destination
02:50 Brussels
10:05 Abu Dhabi
Arrives
07:20
19:35
Frequency
Daily
Daily
Aircraft
Boeing 787-9
Boeing 787-9
26
Preferred partner van UNIGLOBE travel


The UNIGLOBE Customer Journey
FASE 1 FASE 2
Travel
Voorbereiding
KLANTBEHOEFTE
Gedetailleerde en up-to-date informatie over de reiziger (WIE), de specifieke wensen (WAT) en het doel van de reis (WAAROM).
Travel
Online
Gepersonaliseerde reisprofielen op maat van de reiziger en het bedrijf kunnen door de klant zelf opgeladen en beheerd worden. Deze reisprofie- len worden automatisch binnen alle verdere stappen geïntegreerd.
Offline
Aan de hand van grondige analyse en vragen brengt de UNIGLOBE Travel Consultant de WIE-WAT-WAAROM- factoren in kaart in combinatie met de reisprofielen om zo maximaal in te kunnen spelen op de specifieke noden van de klant.
TECHNOLOGIE
UNIGLOBE Profiles (UP) (zie p.32)
Offerte
KLANTBEHOEFTE
Keuze uit verschillende prijsvoorstellen waarbij rekening wordt gehouden met budget, specifieke vereisten en de nodige flexibiliteit.
Travel
Online
De klant kan zelf verschillende prijsvoorstellen opmaken. Er is keuze uit een “untouched” account zonder assistentie, of “touched”, met hulp van een UNIGLOBE Travel Consultant.
Offline
De UNIGLOBE Travel Consultant werkt verschillende voorstellen voor de klant uit op basis van zijn expertise en doorgedreven kennis van tarieven, airline-allianties en routings.
TECHNOLOGIE
UNIGLOBE Self Booking Tool (zie p.32)
Beslissing
KLANTBEHOEFTE
Een weloverwogen en gefundeerde keuze gebaseerd op de pro en contra’s van de verschillende prijsvoorstellen.
Travel
Online
Via de UNIGLOBE Self Booking Tool kunnen prijzen vergeleken worden en wordt extra informatie verstrekt mbt reisdocumenten via IATA Timatic Solutions en diplomatie.be
Offline
De UNIGLOBE Travel Consultant bespreekt de verschillende voorstel- len met de klant op basis van pro en contra’s en verstrekt alle nodige info mbt reisdocumenten, visumplicht, gezondheid etc.
TECHNOLOGIE
UNIGLOBE Self Booking Tool (zie p.32)
www.uniglobe.be 27
FASE 3


FASE 4 FASE 5
FASE 6
Boeken
KLANTBEHOEFTE
Een snelle en efficiënte boeking met correcte verwerking van de reisdocumenten en vouchers.
Travel
Online
Met de UNIGLOBE Self Booking Tool is een boeking in een handomdraai gemaakt en meteen bevestigd en zijn de reisdocumenten raadpleegbaar. Fakturatie verloopt automatisch.
Offline
Na een laatste prijscheck boekt de UNIGLOBE Travel Consultant alles in en verstuurt de reisdocumenten en vouchers per mail naar de klant. Tevens wordt gewezen op een aantal interessante services zoals bijvoor- beeld verzekeringen.
TECHNOLOGIE
UNIGLOBE Self Booking Tool (zie p.32)
Voor vertrek
KLANTBEHOEFTE
Eenvoudige toegang tot het reisschema en –documenten. Mogelijkheid tot aanpassingen indien nodig.
Travel
Online
Alle reisdocumeten kunnen steeds online opgevraagd of geraadpleegd worden
Offline
In geval van wijzigingen of annulatie staat de UNIGLOBE Travel Consultant klaar om te assisteren.
Check-in
KLANTBEHOEFTE
Vlotte check-in op de luchthaven en bijstand in geval van problemen of vertraging.
Travel
Online
De klant ontvangt de info van de luchtvaartmaatschappij rechtstreeks en kan de online check-in naar eigen wens vervolledigen.
Offline
In geval van problemen op de luchthaven of tijdens de reis kan contact opgenomen worden met het UNIGLOBE-kantoor of met de 24/7 Rescue Line i.s.m. Aero24
(mits afgesloten overeenkomst)
TECHNOLOGIE
24/7 Rescue Line
Telefonische bijstand via UNIGLOBE-kantoor (tijdens kantooruren)
Travel
28 www.uniglobe.be


FASE 7 FASE 8
Op reis
KLANTBEHOEFTE
Een naadloos verloop van de reis in alle comfort en veiligheid, waarbij de business vlot doorgang kan vinden.
Travel
Online
In geval van ernstige calamiteit ont- vangt de klant via zijn CAP TM account meteen een bericht en verdere instruc- ties. Indien nodig wordt er gecoördi- neerde assistentie ter plekke verleend.
Offline
In geval van problemen in verband met de geboekte services kan contact opgenomen worden met de 24/7 Rescue Line of de UNIGLOBE Travel Consultant.
TECHNOLOGIE
24/7 Rescue Line
Telefonische bijstand via UNIGLOBE-kantoor (tijdens kantooruren)
Crisis Assistance Plus (zie p.32)
Post trip
KLANTBEHOEFTE
Een correcte service na verkoop. Bijsturing en opvolging in geval van problemen.
Travel
Online
Op regelmatige tijdstippen wordt een tevredenheidsenquête gehouden en wordt bijgestuurd waar nodig.
Offline
Via frequente Review Meetings wordt de service nog beter afgestemd op de specifieke reisbehoeften van de klant. Het Travel Management Report laat de klant toe zijn reisuitgaven nog verder te optimaliseren.
Tijdens het hele proces van voorbereiding tot boeking en post-trip service, garandeert UNIGLOBE volledige privacy en data security in lijn met de EU GDPR- verordening. (zie p.55)
Travel
www.uniglobe.be 29


"De nieuwe Business Gold kaart is
specifiek voor Belgische KMO’s"
Stephan Jacobs
General Manager Global Commercial Services, Belgium & Luxembourg
30
Preferred partner van UNIGLOBE travel
Stephan, kun je ons iets vertellen over je achtergrond en wie je bent?
Natuurlijk! Ik ben General Manager Commercial Services in België en Luxemburg bij American Express, voorheen bekend als Alpha Card. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen: een 3 jarige zoon en een 1 jarige dochter. Ik ben geboren en opgegroeid in Antwerpen. Na tien jaar in Duitsland en Zwitserland te hebben gewerkt, besloten we om terug naar België te komen en terug te gaan naar mijn roots en familie.
Wat was je eerste ervaring met American Express?
Ik had mijn eerste bedrijfskaart toen ik 23 was en heb sindsdien zowel een privé- als een commerciële kaart gebruikt. Als card member ben ik een groot voorstander van de klantenservice bij American Express en met name het Membership Rewards © -programma. Het inwisselen van mijn punten is een geweldige manier om cadeaus voor mijn kinderen of kleine verrassingen voor mijn vrouw te verkrijgen. Dit is een leuke manier om iets terug te doen voor hen, omdat ze me altijd steunen wanneer ik nog laat werk of op zakenreis ben.


Wat houdt het Membership Rewards © - programma precies in?
Het is een uniek loyaliteitsprogramma van American Express en onze manier om "dank u" te zeggen telkens wanneer u met uw kaart betaalt. Er zijn geen grenzen aan hoeveel punten u kunt verdienen en, wat nog belangrijker is, ze vervallen nooit. Er zijn veel manieren om uw persoonlijke of zakelijke uitgaven om te zetten in waardevolle beloningen. Je kunt ze inwisselen voor airmiles of geschenken kopen voor je geliefden, of - waarom niet - jezelf voor één keer verwennen!
Naast je persoonlijke ervaringen, waarom besloot je om voor American Express te gaan werken?
Toen ik besliste om terug te gaan
naar België, hoorde ik dat American Express sterk investeerde in de Belgische en Luxemburgse markt en het aandeelhouderschap van Alpha Card in Brussel volledig overnam. Ze erkenden de waarde van de Europese hoofdstad en wilden hun voetafdruk voor kaarthouders en commerciële klanten verder versterken. Deel uitmaken van deze uitdaging was erg aantrekkelijk voor mij en ik was meer dan blij om deze te aanvaarden. Ik was verbaasd toen ik me realiseerde dat in België, waarvan bekend is dat het een land is van ondernemers, startups en kleine bedrijven, er hiervoor geen specifiek zakelijk product was. Daarom hebben we besloten om in 2019 een reeks specifieke producten te ontwikkelen
en te lanceren om de kloof tussen particuliere consumenten en grote bedrijven of multinationals te dichten.
Wat zal er precies nieuw of anders zijn voor deze kaarten?
De focus ligt op de behoeften van de kleine en middelgrote ondernemingen
om hun dagelijkse zakelijke uitgaven te regelen. Dit kunnen typische reis gerelateerde uitgaven zijn, zoals vluchten, hotels en restaurants, maar ook specifieke zakelijke uitgaven zoals kantoorbenodigdheden, online advertentie-uitgaven op Google of Facebook of terugkerende betalingen zoals telecom.
Als standaard biedt de Business Gold- kaart Membership Rewards © en omvat deze uitgebreide verzekeringspakketten. Deze verzekeringen dekken reisongevallen en ongemakken zoals vertragingen of verloren bagage en zijn volledig complementair aan andere dekkingen die onze kaarthouders zouden kunnen hebben.
Als klap op de vuurpijl, omdat we weten dat mobiliteit en service cruciaal zijn voor elke bedrijfsleider en zijn medewerkers, hebben we standaard internationale hulp bij pech onderweg met de Business Gold-kaart voor de kaarthouders opgenomen.
Hoe ziet de toekomst eruit voor American Express in België?
Gezien het feit dat American Express de waarde van ons land in het hart van Europa heeft erkend, willen
we onze leidende marktpositie in
de bedrijfsruimte versterken en
deze positie uitbreiden richting consumenten en kleine & middelgrote bedrijven. Deze strategie omvat
een sterke uitbreiding in acceptatie door handelaars, en verdere digitale mogelijkheden voor onze klanten, zoals mobiele applicaties, online services en onze toewijding aan het milieu door steeds meer papierloos te werken. Dus ik kan echt stellen dat de toekomst er geweldig uitziet, zowel voor ons als onze klanten!
31


Travel
De IT-Tools
Om de zakenreizen van zijn klanten naadloos te laten verlopen van offerte, over boeking tot realisatie, beschikt UNIGLOBE over sterke IT-Tools, ontwikkeld in partner- ship met gerenommeerde internationale spelers. Bovendien investeert UNIGLOBE voortdurend in software en technologie om in te spelen op de nieuwe noden binnen een continu veranderende markt.
UNIGLOBE Profiles (UP)
UP is een efficiënte en professionele, state-of-the-art oplossing voor profielbeheer. Reizigersprofielen kunnen snel worden ingesteld, veilig worden opgeslagen en eenvoudig worden bijgewerkt via onze online UNIGLOBE Profiles-tool.
UP zorgt ervoor dat de profielen worden gesynchro- niseerd met zowel onze UNIGLOBE Self Booking Tool (online) als met het reserveringssysteem dat door onze Travel Consultants wordt gebruikt (offline).
UP informeert de reiziger automatisch in het geval van een verlopen paspoort of creditcard. Dit garandeert up-to-date profielgegevens, probleemloze boekingen en naleving van de gegevensbeschermingsvoorschriften die gekoppeld zijn aan de nieuwe EU GDPR-verordening.
UNIGLOBE Self Booking Tool
Klanten die dat wensen kunnen via ons portaal gebruik maken van de UNIGLOBE Self Booking Tool. Met deze online applicatie reserveren ze zelf de juiste tickets vol- gens hun intern reisbeleid. Onze reisadviseurs blijven natuurlijk altijd beschikbaar mocht iets niet duidelijk zijn of om goedkopere alternatieven voor de klant te bekijken.
M Amadeus e-Travel Management (AeTM) M Amadeus Cytric
M SAP Concur
M New Distribution Capability (NDC)
M Direct Connect toegang (DC) M Travelfusion (low-cost)
M Horse21 hotels, Booking.com M Sunny Cars, car rental
M Rail
Crisis Assistance Plus (CAP TM)
powered by Focuspoint International
Wanneer er zich een gezondheids-of veiligheidsrisi-
co voordoet dat gevolgen heeft of kan hebben voor medewerkers op reis, dan is CAP TM 24/7 beschikbaar om te informeren, advies te geven en indien nodig ge- coördineerde assistentie in het land te leveren. CAP TM onderscheidt zich door actief hulp te bieden ter plaatse, in geval van calamiteiten. Zo stellen we onze klanten in staat om te voldoen aan hun zorgplicht (Duty Of Care).
Thomas More hogeschool en UNIGLOBE Travel zijn sterke partners in innovatie. We werken samen
aan sectorspecifieke Chatbots en Corporate Videos.
Zo geven we vorm en inhoud aan de Travel sector van de toekomst!
32 www.uniglobe.be


Live Travel Space is the new present
In Amadeus, we are turning the future of travel into a new present.
We are creating a Live Travel Space for all industry players to grow, connect and delight the traveler, fulfilling their every wish in real time. The new technologies in the Amadeus Travel Platform deliver a personalized offer to your business travelers.
Join us in the Live Travel Space! www.amadeus.com/livetravelspace
www.uniglobe.be 33


Travel @ UNIGLOBE
Your Service
Flexibiliteit en een klantgerichte aanpak zijn voor onze reisexperten een vanzelfsprekendheid in het contact met zakenreizigers. Bovendien krijgt u als zakenreiziger voortdurend slimme adviezen om meer te besparen, met behoud van uw reiscomfort! Dat maakt UNIGLOBE als reispartner uniek: wij bouwen aan sterke relaties met onze klanten.
Goed begonnen is half gewonnen
“Als accountmanager ben je het gezicht van het UNIGLOBE-kantoor. Je bent de vertrouwenspersoon waar een bedrijf altijd bij terecht kan. Niet alleen wanneer het goed loopt, maar ook in het geval er zich een probleem zou voordoen. Daarom is het onze taak om een langdurige en productieve relatie met onze klanten op te bouwen en de juiste business consultant bij het juiste bedrijf te plaatsen. We werken
in een omgeving waar mensen centraal staan en we hechten veel belang aan een goede vertrouwensband, waarbij we de wensen van onze klanten zo goed mogelijk proberen te begrijpen. Zo kunnen we proactief inspelen op korte termijn activiteiten, maar ook werken aan een strategie op langere termijn. Onze eerste tastbare meerwaarde voor de klant is vaak het ogenblik waarbij we door middel van Travel Reports de reiskosten in kaart brengen, met daarbij een overzicht van mogelijke en gemiste besparingen en voorstellen voor het opzet- ten en beheren van corporate frequent flyer programma’s.”
Erik Schoenmaekers - Sales Representative – UNIGLOBE Robins Travel
Een constante analyse van uw uitgaven laat ons toe deze te sturen teneinde de waarde ervan te maximaliseren. Dit betreft voor- namelijk het onderhandelen met luchtvaartmaatschappijen, hotels of autoverhuurbedrijven om kortings- programma's op basis van volume te waarborgen. UNIGLOBE heeft over de jaren heen sterke relaties ontwikkeld met de toonaangevende leveranciers in de branche. Als er dingen fout gaan, weten we dus met wie we moeten praten.
34 www.uniglobe.be


Travel
Op maat van de klant
“Als het op zoeken en boeken aankomt, hebben we strikt genomen twee soorten klanten. Zij die dit zelf willen beheren en zij die graag onder- steuning van een UNIGLOBE-medewerker krijgen. En hier hebben we de perfecte oplossing voor. Het ene hoeft het andere zelfs niet uit te sluiten. Zo maken we ook voor onze online klanten een onderscheid tussen een “untouched” account zonder assistentie, of “touched”, met hulp van een UNIGLOBE Travel Consultant. Wie wil kan via de UNIGLOBE Self Booking Tool prijzen vergelijken en boekingen maken. Gepersonaliseerde reispro- fielen op maat van elke reiziger worden beheerd in onze tool UNIGLOBE Profiles, die we samen met Umbrella Faces ontwikkelden. De reisprofie- len worden automatisch binnen alle verdere stappen geïntegreerd. Voor complexe reisschema’s en boekingen kan beroep gedaan worden op een UNIGLOBE Travel Consultant die de verschillende voorstellen met de klant bespreekt op basis van pro en contra’s en hierbij ook alle nodige info mbt reisdocumenten, visumplicht, gezondheid etc verstrekt. Zo laten we niets aan het toeval over en is er een oplossing op maat voor elke klant.”
Nathalie Schoefs - Sales & Account Manager – UNIGLOBE Axon Travel
Het juiste reisbeleid
“Als we met een nieuwe klant in zee gaan voor het opstellen van een Travel Policy, dan is het belang daarvan initieel vaak moeilijk in te schatten door de klant. Soms werken ze al jarenlang zonder gestructureerd reisbeleid en dat lijkt ok, maar naarmate het traject vordert wordt dan duidelijk dat ze soms grote besparingsopportuniteiten laten liggen en dat er meer nood is aan heldere richtlijnen. Wie beslist wanneer uitzonderingen toegestaan worden op de alge- mene regel? Wie mag reizen boeken en bevestigen? Zijn hierop budgettaire be- perkingen? Wie is de contactpersoon voor de eventuele vakantieaanbiedingen naar het personeel toe? Worden de free miles aan boekingen voor het bedrijf of privé besteed? Wat is het standaardbudget voor een hotelkamer? Vlieg je altijd economy of kan business ook wanneer de prijs bv amper 15% verschilt? Geen evidente vragen, met soms veel grijze zone. Maar daarom zijn wij er uiteraard. We begeleiden onze klanten met het beantwoorden van deze vraagstukken. Nadien kijken we ook mee toe op de naleving van de Travel Policy en voeren we regelmatig updates uit. Sommige klanten kunnen tot meer dan 10% op het tota- le reisbudget besparen, wat toch een aanzienlijk bedrag is. Maar bovenal brengt het ingevoerde reisbeleid veel duidelijkheid en dat schept altijd rust!”
Stephanie Borremans - Sales & Account Manager – UNIGLOBE E-Travel
www.uniglobe.be 35


Travel
Andreas
Free upgrade to economy comfort
Hi Andreas,
United Airlines gave us the opportunity to spoil some of our clients with a free upgrade to economy comfort on their intercontinental flights.
This is a chance to get to know their product better.
Since you have a reservation from Washington to Frankfurt with them on the 12th of December, I have arranged this for you.
I will send your e-ticket again. Enjoy your trip
Kind regards,
XXXX Travel
Dominique Kenis
Agency Owner UNIGLOBE XXXX Travel
UNIGLOBE
Booking #225479862
Goedemorgen,
Bart en ik willen jullie graag bedanken voor jullie service vorige week vrijdag. Na de eerste annulering van onze vlucht van Kopenhagen naar Brussel, heeft Wendy ons snel kunnen omboeken naar een vlucht Kopenhagen – Frankfurt – Brussel. Jammer genoeg bleek deze dan ook weer geannuleerd. We konden toen gelukkig nog een collega van jullie bereiken
die ons opnieuw fantastisch geholpen heeft en een nieuwe vlucht op zaterdagochtend heeft geboekt.
Uiteindelijk zijn we vlot thuis geraakt zaterdagochtend: merci!
Groeten, Bart en Anja
36 www.uniglobe.be


Business first
“De laatste jaren worden we in de reissector wel vaker geplaagd door grote rampen, aanslagen of stakingen. Telkens opnieuw staan we voor de grote uitdaging om de zaken-en vakantiereizen van onze klanten in goede banen te leiden. Denk bijvoorbeeld aan de complete chaos en het afgesloten luchtruim na de IJslandse vulkaanuitbarsting in 2010. Vele avonden en weekends hebben we toen gezocht naar oplossingen om onze reizigers thuis te krijgen. Veel ernstiger waren de aanslagen van 22 maart 2016 op Brussels Airport. We hadden niet alleen een gigantische logistieke uitdaging, maar we werden ook geconfronteerd met het persoonlijke leed van een van onze klanten. Op zo’n moment werk je puur op adrenaline en doe je er alles aan om iedereen zo goed mogelijk te informeren en te helpen. Uiteindelijk hebben we maar 1 doel: iedereen veilig en op tijd op zijn bestemming krijgen zodat onze klant zich volledig op zijn of haar business kan con- centreren. En ook stakingen, al dan niet aangekondigd, kunnen roet in het eten gooien. Door de 4-maandelijkse spoorstaking van de SNCF hebben we heel wat klanten omgeboekt of een andere datum voorgesteld. Recent nog tijdens de staking van Aviapart- ner op Brussels Airport strandde een goede klant in Jerez De La Frontera en ze kon maar vliegen tot Madrid. Aan de balie in Jerez vertelden ze haar dat ze pas ten vroegste op donderdag naar huis kon vliegen. Alle vluchten van Madrid naar Brussel, Amster- dam, Düsseldorf en Parijs zaten helemaal vol de volgende dagen. Ze heeft me toen gebeld en ik heb nog een vlucht gevonden op dinsdagmorgen van Madrid naar Frankfurt met aansluitend een trein naar Brussel. Verder heb ik ook met Iberia onderhandeld voor een hotel in Madrid en dit heeft ze ook gekregen. Ook al was het een hele reis naar huis, ze was heel blij en dankbaar dat ik haar geholpen had en dat ze op dinsdagavond thuis was. En daar doen we het voor. De voldoening van een tevreden klant is onbetaalbaar!”
Joke Huys - Business Development & Relations UNIGLOBE Southwest Travel
Snel kunnen inspelen op veranderde omstandigheden is cruciaal. Daarom staat uw vaste contactpersoon, uw reiskan- toor, altijd klaar om meteen uw telefoon of mail te beantwoor- den. En met ‘meteen’ bedoelen we ook écht ‘meteen’: in no time heeft u een gebruiksklaar antwoord. Ook bij onverwachte omstandigheden krijgt u van ons een berichtje met concrete oplossingen.
www.uniglobe.be 37
Travel


ACCORHOTELS
Feel Welcome
"Innoveren, verrassen, verbazen - dat is onze visie op gastvrijheid, en het is een visie die al bijna vijftig jaar diep in ons DNA is geworteld."
"De passie voor onze klanten drijft ons om constant extra inspanningen te leveren om aan de verwach- tingen van onze gasten te voldoen. AccorHotels heeft sinds 2015 een diepgaande culturele transformatie ondergaan. Naar mijn mening is deze transformatie
er in de eerste plaats op gericht om elke medewerker, gast en partner zich gewaardeerd, erkend en welkom
te laten voelen op elk van onze 4.300 adressen over de hele wereld. Het is natuurlijk geen toeval dat we ervoor hebben gekozen om een nieuwe belofte te lanceren met ons statement "Feel Welcome".
Feel Welcome, dat is de meest universele, eenvoudigste en warmste belofte in ons beroep. Ze verleent rijkdom en grootsheid aan wat in onze ogen het belangrijkst is: gastvrijheid, zich openstellen voor de wereld en nieuws- gierigheid naar anderen."
Sébastien Bazin - Chairman and CEO
LE CLUB ACCORHOTELS LOYALTY PROGRAMMA
Zodra u lid bent van het loyalty programma van AccorHotels profiteert u op elk moment van uw verblijf van exclusieve service en speciale aandacht. U kan als eerste exclusie- ve aanbiedingen boeken, u geniet van online check-in en hebt dus meer
tijd voor uzelf, u hebt recht op een kamerupgrade vanaf gold status en bij 2.000 gespaarde punten ontvangt u € 40 om in onze hotels te besteden.
www.accorhotels.com


MICE & Groepsreizen
Een compleet dienstenpakket voor al uw bedrijfsevents
“Geen betere stimulans om uw medewerkers te motiveren of uw goede relaties te bedanken, dan met een tot in de puntjes verzorgde reis. Het is bovendien vaak een krachtig instrument voor teambuilding binnen de organisatie. Door onze jarenlan- ge ervaring, internationaal netwerk en uitstekende contacten met luchtvaartmaatschappijen, hotels, cruisemaatschappijen en eventleveranciers, kunnen we buitengewone reispro- gramma’s aanbieden die een geweldige indruk nalaten. De kracht zit hem in een groepsreis op maat die met persoonlijke aandacht voor elke deelnemer is samengesteld. De grootte van de groep heeft geen belang. Zo organiseerden we vorig jaar een reis voor de Europese Goudstandaard naar Abu Dhabi voor 10 personen en dit jaar nog eentje voor Bestseller Wholesale in Porto voor 75 personen. Ook de organisatie van congressen en meetings kan u met een gerust hart overlaten aan UNIGLOBE. Wij zorgen ervoor dat uw klanten of perso- neel een mooie herinnering overhouden aan uw evenement en dat uw bedrijf en producten op een professionele manier in de kijker worden gezet”
An Ghys - Project Manager MICE UNIGLOBE Robins Travel
Hallo Caroline,
Ik wil Triton Travel heel erg bedanken voor al de moeite om in Parijs nog een vergaderzaal geboekt te krijgen voor zulk een grote groep. De infrastructuur en IT-invulling is allemaal prima verlopen, alsook de catering tijdens onze sessies en een toprestaurant ’s avonds!
Hard gewerkt maar ook s’ avonds erg vermaakt met alle Europese collega’s.
Groeten, Sally
Travel
www.uniglobe.be 39
Naast de organisatie van zakentrips en vakantiereizen, ondersteunt UNIGLOBE zijn klanten ook met de uitwerking, organisatie en begeleiding van incentives, groepsreizen, bedrijfsevenementen en congressen.
Een team van specialisten werkt met plezier een gepersonaliseerd voorstel uit dat beantwoordt aan uw wensen, doelstellingen en budget.
Voorstel op maat
Volledig pakket inclusief o.a. transfers, lunch en uitstappen
Kwaliteitscontrole


Travel
Veraf of dichtbij. Een wereld vol inspiratie.
1. 2.
3. 4. 5.
6.
8.
1. Met oldtimer wagens cruisen door het prachtige Sloveense landschap 2. Porto proeven en aansluitend Fado diner met adembenemend zicht op de Douro rivier in Porto 3. Zeilen naar Sardeense tonijneilanden en genieten van heerlijke lokale tonijngerechten 4. Rooftop diner in Istanbul en verrassende boottocht op de Bosphorus 5. Avontuurlijke rally met Senegalese vissersbootjes en quad rijden aan het Roze meer in Senegal 6. Vespa rijden en top gastronomie in Valkenburg 7. Verblijven op een Amerikaanse ranch en stieren bij elkaar drijven zoals een echte cowboy (teambuilding) 8. Uniek vergaderen, walvis eten en avontuur met monstertrucks in Ijsland
7.
Interesse? Neem contact op met uw UNIGLOBE- kantoor. We maken graag een vrijblijvende offerte nadat we uw verwachtingen grondig hebben besproken.
40 www.uniglobe.be


ONTDEK ONZE
NIEUWE BESTEMMINGEN VANAF APRIL 2019
Den Haag Rotterdam
Breda
Brussels Airport
AMSTERDAM
Schiphol Utrecht
Dortmund Essen
Duisburg Düsseldorf
KEULEN
Keulen/Bonn
Antwerpen
Eindhoven
Maastricht Aachen
Londen
Düsseldorf Airport
Beheerd door Thalys
Aansluitingen
Seizoensgebonden bestemmingen
Uitgevoerd in samenwerking met Eurostar* Luchthavens
* Meer informatie op www.thalys.com
BRUSSEL
ROISSY CDG MARNE-LA-VALLÉE
Luik
PARIJS
BRUSSEL - PARIJS
1u22
23 dagelijkse treinen
BRUSSEL - AMSTERDAM
1u50
14 dagelijkse treinen
BRUSSEL - KEULEN
1u47
5 dagelijkse treinen
BRUSSEL - MARNE-LA-VALLÉE
1u33
2 dagelijkse treinen
DIENSTEN AAN BOORD:
VAN HARTE WELKOM
NIEUW!
©istockphoto.com - phaisarnwong / Fotolia.com


“Efficiënt op zakenreis: 1,5 miljoen hotels
wereldwijd via één handige interface.”
Via onze samenwerking met UNIGLOBE voorzien we zakenreizigers van een handig en innovatief platform dat toegang biedt tot 1,5 miljoen hotels wereldwijd. Travelling by voucher, gekoppeld aan een 24/7 ondersteuning en dienstverlening staan garant voor een zorgeloze zakentrip.
Elke boeking die wordt gemaakt via Horse21pro wordt door het supportteam 2 dagen voor afreis gecheckt met het hotel. De reiziger ont- vangt een verificatie e-mail met alle gegevens,
bevestiging en contactpersoon van het hotel.
Alles gebeurt op basis van pre-payment voor ka- mer en ontbijt, dus bij het uitchecken hoeft niet meer betaald te worden. Ook de administratie en facturatie verloopt vlot via een geconsoli- deerd afschrift van het gekozen betaalmiddel inclusief alle referenties.
Kortom: een zorgeloze zakentrip van boeking tot check-out!
42
Preferred partner van UNIGLOBE travel


Het franchisenetwerk van UNIGLOBE met hoofdzetel in Vancouver biedt een wereldwijde dekking in meer dan 60 landen.
Zo wordt de kracht van een internationale organisatie met meer dan 35 jaar expertise gekoppeld aan lokale marktkennis en een hoogstpersoonlijke aanpak.
Costa Rica Venezuela
Kenia Tanzania
Philipines Malaysia
Canada
U.S.A.
Spain Portugal
Romania Turkey
Japan
Mexico Honduras
United Arab Emirates
India
Argentina
South Africa
Brazil
De grootste onafhankelijke reisorganisatie ter wereld
U.K.
Europe Ukraine
Argentina • Australia • Austria • Bahrain • Bangladesh • Belgium • Brazil • Canada • China • Costa Rica • Croatia • Czech Republic Cyprus • Egypt • France • Germany • Honduras • Hong Kong • India • Israel • Japan • Kenya • Lebanon • Malaysia • Mexico Netherlands • New Zealand • Philippines • Portugal • Poland • Romania • Singapore • Slovakia • Slovenia • South Africa • Spain
Srl Lanka • Sweden • Tanzania • Turkey • United Arab Emirates • Ukraine • United Kingdom • U.S.A. • Venezuela
Cyprus Egypt
Lebanon Israel
China Bangladesh
Hong Kong
Singapore
Australia
New Zealand
www.uniglobe.be 43
Travel


"Optimale bescherming van de zakelijke reiziger, altijd en overal"
Rudi Verschoren
Business Development Manager Travel
44
Preferred partner van UNIGLOBE travel
Wat kan Allianz Global Assistance betekenen voor de zakelijke reiziger?
Wij bieden aangepaste bescherming tijdens de professionele verplaatsingen van de bedrijfsleider en zijn of haar medewerkers, via een perfecte combinatie van reisverzekeringen en bijstand. Ons Business Program biedt aan elk bedrijf de mogelijkheid om op jaar- basis enkel te betalen voor de effectieve verzekeringen – de noden van elke afzonderlijke klant, de aard van de reizen en de frequentie bepalen de omvang van het contract.
Het Corporate Program van Allianz Global Assistance biedt aan- gepaste bescherming van bedrijfsleiders, medewerkers en hun gezinsleden, het ganse jaar door. Zowel voor privé- als professi- onele reizen. Elk bedrijf kan kiezen uit een breed gamma van zes producten, van Corporate Gold & Car tot Corporate People, elk met specifieke bescherming en waarborgen. Deze verzekeringen kunnen individueel, of voor de hele familie genomen worden.


Kan je een voorbeeld geven van een zeer specifiek product van Allianz Global Assistance?
Zeker! Een goed voorbeeld is wellicht de ticket-verzekering waarmee wij bijvoorbeeld op de niet-commerciële markt werken. Het gaat hier vaak om reizen naar niet evidente gebieden, met een hoge mate aan onzekerheid rond vertrekdatum, eventuele wijziging van reisplannen of zelfs annulerin-
gen op het laatste moment. Met de ticket-verzekering is automatisch elk geboekt ticket verzekerd tegen annule- ring. Als een bedrijf hiervoor intekent, heeft het geen zorgen meer, ook niet als reizen dienen uitgesteld of moeten geannuleerd worden. En elke keer als de bedrijfsleider of de medewerker vertrekt, is hij of zij goed verzekerd!
Hoe moeten we Allianz Global Assistance zien in de wereld van
Business + Leisure
= Bleisure
U maakt een ‘bleisure’ trip, waarbij u het zakelijke combineert met enkele dagen vakantie ? Wist u dat u uw zakelijke trip volledig zorgeloos kunt verderzetten met een paar extra dagen persoonlijk verblijf dankzij de waarborgen voorzien in uw ‘Allianz Assistance Selection’ -verzekering. Praat erover met uw UNIGLOBE-agent, uw beste adviseur.
verzekeringsmaatschappijen?
Allianz is de grootste verzekerings- maatschappij ter wereld. Zij hebben klanten als de NATO en de Europese Commissie, maar staan ook uiterst sterk in de bloeiende en groeiende markt van KMO’s – zoals iedereen weet het kloppend hart van de Belgische economie!
UNIGLOBE is voor Allianz Global Assistance een gewaardeerde en belangrijke partner, ongetwijfeld?
Zeer zeker. Wij vinden de Allianz Global Assistance waarden “Caring”, Connec- ted”, Excellence” en “Responsible” één op één terug bij de UNIGLOBE organi- satie, de kantoren en de medewerkers. De samenwerking tussen onze bedrij- ven heeft maar één focus: de bescher- ming van de klant-reiziger. Daar gaan wij elke dag samen voor!
TIP!
45


Travel
Travel Policy 3.0.
Een transparant en motiverend reisbeleid
Uit recent onderzoek blijkt dat 55% van de inter- nationaal opererende bedrijven nog geen reis- beleid heeft of dit beleid niet consequent volgt.
Een gemiste kans, want het kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren, al is dat niet langer de enige doorslaggevende factor. Een modern reisbe- leid behelst namelijk veel meer dan alleen maar het kostenplaatje en kan beschouwd worden als een secundaire arbeidsvoorwaarde.
De essentie van een Travel Policy is het beschrijven van de richtlijnen waarbinnen zakenreizen mogen plaats- vinden. Welke luchtvaartmaatschappijen hebben de voorkeur, in welke klasse mag er gevlogen worden, mag er rechtstreeks geboekt worden of alleen via een Travel Management Company (TMC), enz.
De Travel Policy moet duidelijkheid scheppen voor rei- zigers en is vanuit financieel oogpunt een middel om te sturen op besparingen. Het is ook een manier om een basis te leggen voor een zekere gelijkschakeling van privileges voor reizende medewerkers.
De tijden van het realiseren van grote inkoopvoordelen zijn voorbij. De focus ligt steeds meer op het bereiken
Werner Malomgré
Sales & Account Manager UNIGLOBE Travel
“Wij adviseren onze klanten om de Travel Policy ieder jaar te controleren en in ieder geval na twee jaar te herzien. Niet alleen verandert de wereld te snel om lang
aan dezelfde policy vast te houden, ook is het goed om alert te zijn op nieuwe besparingsmogelijkheden. “
van besparingen door naleving van het reisbeleid. Je kan als bedrijf een goed tarief hebben op een bepaalde route, maar als reizigers één dag voor vertrek boeken is er vaak geen beschikbaarheid.
Een modern reisbeleid stimuleert betrokkenen, infor- meert hen over alle aspecten die komen kijken bij een reis en instrueert hen te handelen naar de richtlijnen van de organisatie.
Een goede Travel Policy is ook essentieel voor de zorg- plicht, de Duty of Care. Dit aspect kan het best worden omschreven als de verplichtingen die individuen en organisaties naar elkaar hebben om risico’s te mijden en schade te voorkomen. Als onderdeel van de Duty of Care en de veiligheid wil een organisatie weten waar haar reizigers zijn. Dit is alleen mogelijk als reizen via dezelfde bron georganiseerd worden en interne en externe processen gestroomlijnd verlopen.
Celine De Geest
Commercial Manager UNIGLOBE Triton Travel
“Het beheersen van kosten en risico’s rondom reizen start met het vastleggen van de verwachtingen die een werkgever heeft van een werknemer als die een reis maakt. Het maakt dat een werknemer weet wat er van hem verwacht wordt. Tegelijk weet die wat zijn werkgever heeft geregeld en waar hij op mag rekenen. Wij helpen onze klanten dan ook steeds om een uniform reisbeleid op te stellen.”
46
www.uniglobe.be


Niet zonder risico
Het ontbreken of niet naleven van een Travel Policy is niet zonder risico. Zakenreizigers ‘hun zin laten doen’ geeft namelijk ruimte om de reispolitiek van de organisatie niet
te volgen, en dit wordt vaak niet onmiddellijk gedetecteerd terwijl de kosten al gemaakt zijn en het bedrijfsbudget verhoogt. In grotere ondernemingen is er altijd wel een aantal medewerkers die de grenzen opzoeken. Bijvoorbeeld reizigers die bewust voor een overstap kiezen, omdat zij dan door de langere reisduur volgens het reisbeleid business class mogen vliegen.
het heeft, zijn in de regel van groot belang voor het succesvol zijn van een organisatie. Het heeft weinig zin dit belang op het spel te zetten voor een klein (inkoop) voordeel.
Binnen de Travel Policy dient dan ook gestreefd te worden naar een goede balans tussen kosten en service aan mede- werkers, waarbij ook het HR-beleid centraal staat.
Maar toch zien we dat HR in lang niet alle gevallen aan tafel zit bij het ontwikkelen van reisbeleid. Zeker bij middelgro- te bedrijven zijn Finance en Inkoop vaak nog de drijvende kracht. En ook in tendertrajecten voor een nieuwe Travel Management Company zie je zelden HR een initiërende en leidende rol vervullen.
Eenvoudig en transparant
Een reisbeleid moet vooral simpel zijn. Het mag geen uitput- tend document zijn, dat vervolgens zijn doel voorbijschiet omdat het onleesbaar is geworden. Cruciale zaken moeten wel benoemd worden en het opstellen van de richtlijnen vraagt de nodige aandacht. Een policy mag namelijk geen grijze gebieden hebben, anders krijg je discussie. Een te strikte policy zorgt ervoor dat reizigers zich er niet aan con- formeren, en dus zelf gaan zoeken naar alternatieven, wat catastrofaal kan zijn voor de Duty of Care.
De Travel Policy van de toekomst
De Travel Policy van de toekomst moet gezien worden als een secundaire arbeidsvoorwaarde. De policy moet de cul- tuur van de organisatie weerspiegelen en dient reizigers te helpen begrijpen waarom richtlijnen zijn opgesteld.
De Travel Policy van de toekomst zorgt ervoor dat de reiziger geïnspireerd wordt. Bespreek met reizigers welke verantwoor- delijkheid ze zelf hebben. Als de policy bijvoorbeeld voor- schrijft dat reizigers in een 4 sterren hotel mogen verblijven, wil dat nog niet zeggen dat het altijd een 4 sterren hotel moet zijn. Maak reizigers zelf verantwoordelijk voor een (financieel) efficiënte zakenreis.
Travel
Advies
Door het opstellen van een travel programma en te meten en te rapporteren kun je de uitzon- deringsgevallen eruit halen en deze mensen op individuele basis aanspreken.
Advies
In de praktijk wordt reisbeleid nog steeds te vaak vanuit een financiële invalshoek geregeld. Het
is de vraag of HR bij het organiseren en inkopen van zakelijke reizen niet een actievere rol zou moeten innemen.
Advies
Waar tot enkele jaren terug een reisbeleid vaak breed en allesomvattend was, is het een nieuwe trend om de kaders vast te leggen waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en verwachtingen van de reizigers.
Advies
Draag in de Policy geen beperkingen op aan de reizen, maar creëer mogelijkheden voor de reizigers en maak het reisbeleid aantrekkelijk, vooruitstrevend en comfortabel.
Traveler centricity, of het gebrek er aan...
Internationaal woedt een “war on talent”. Bedrijven hebben meer moeite om gekwalificeerd personeel te vinden en voor langere tijd aan zich te binden. Personeel en de kennis die
www.uniglobe.be 47


Travel
Stappenplan naar
een evenwichtige Travel Policy
I.
Breng alle reiskosten in kaart
Krijg inzicht in alle kosten die gemoeid zijn met zakenreizen. Hier gaat het niet alleen om de prijs van een vliegticket, maar ook overnachtingen, verzeke- ringen, transfers en ancillary services. Welke kosten worden er toegerekend aan reizen en welke zijn voor rekening van de reiziger zelf?
Let op verborgen kosten
Ancillary services komen veelal via declaraties of creditcard- betalingen de administratie binnen. Toch worden ze niet altijd daadwerkelijk gemeten.
“Het aandeel van ancillary services op de totale directe reiskosten overtreft al snel de 8%.”
Bedrijven die streven naar een volledige procesintegra- tie, doen er goed aan ook de
proceskosten (bv. de uren die een managementassistente maakt om een reis te boeken, of die een boekhouder maakt om declaraties te verwerken) in dit proces mee te wegen.
II.
Breng mogelijke risico’s in kaart
De wereld wordt steeds com- plexer en onvoorspelbaarder. Daarom is het van groot belang na te denken over mogelijke risico's tijdens een zakenreis. Zelfs de meest ervaren reiziger kan worden geconfronteerd met situaties die zich niet eerder openbaarden. Stel richtlijnen op ten behoeve van hun veiligheid en gezondheid en bepaal wie verantwoordelijk is voor het duty-of-care-programma.
III.
Stem af tussen afdelingen
Veel afdelingen zijn betrokken bij het organiseren en inkopen
van zakenreizen. Niet alleen Inkoop en Finance, maar ook HR en de reizende medewerker zelf dienen een rol te krijgen. Dit start met het actief en voortdurend informeren van reizigers over het beleid en hen te betrekken in het opstellen er- van. Als een beleid is opgesteld, laat dit dan door de hoogste di- rectie accorderen en uitdragen. Zo 'leeft' het reisbeleid binnen de organisatie en worden de regels sneller nageleefd.
IV. Beperk versnippering van reisdata
Omdat er steeds vaker via meerdere kanalen reserverin- gen worden gemaakt, verliest men inzicht in reserveringsda- ta. Om dit te voorkomen kan data uit verschillende bronnen worden samengevoegd op één centrale plaats. Nieuwe tech- nische hulpmiddelen bieden hierbij uitkomst, zoals bijvoor- beeld het boekingsplatform van UNIGLOBE.
De ideale Travel Policy volgens UNIGLOBE
M Is voldoende duidelijkheid voor de reizigers
M Geeft invulling aan de zorgplicht (Duty of Care) M Is aantrekkelijk voor de reizigers
M Stimuleert loyauteit
M Wordt elke 2 jaar herzien
48 www.uniglobe.be


UNIGLOBE Rapportagetool
Meten is weten!
Begin 2019 lanceert UNIGLOBE haar gloednieuwe rapportagetool, powered by SEMKO. Via een interactief en dynamisch dashboard krijgen klanten inzicht in hun reisdata. Essentieel voor een grondige analyse van het boekingsgedrag om een efficiënt reisbeleid te kunnen voeren. Uniek is dat UNIGLOBE deze tool beschikbaar stelt voor al haar klanten. Klein en groot.
Travel
“Het vernieuwende aan onze rapportagetool
is dat we nu dynamische en zeer inzichtelijke rapporten kunnen aanbieden aan onze klanten. En dit op zeer frequente basis. Via een han-
dig dashboard krijg je in één oogopslag alle belangrijke statistieken te zien, die steeds verder uitgediept kunnen worden. Op basis daarvan kunnen we onze klanten maximaal begeleiden en adviseren. En net dat is altijd al onze sterkte geweest. De toepassingen zijn zeer breed. Het
is een ideale basis voor een eerste analyse
en het opstellen van een Travel Policy. Vaak kunnen we al na 6 maand de eerste belangrijke conclusies trekken. Maar de tool wordt net zo goed gebruikt om regelmatig bij te sturen waar nodig als bv. te sterk wordt afgeweken van
het geïmplementeerde reisbeleid. Voor Travel Managers en zaakvoerders is het dan weer een ideaal hulpmiddel bij het beheer en opmaken van de reisbudgetten. In de toekomst zullen we voor wie dat wil zelfs de ecologische voetafdruk op basis van CO2-uitstoot kunnen berekenen! “
Jan Moons – Sales & Account Manager UNIGLOBE Axon Travel
www.uniglobe.be 49


’S WERELDS MEEST GEWELDIGE KANTOOR: W’ESRWELEDRESLMDESEMSTEEGSETWGELWDEIGLEDIKGAENKTAONOTRO:OR:
LOUNGE ISTANBUL OULNOGUENIGSTEAINSTBAUNLBUL
Lounge Istanbul is de winnaar van de prestigieuze Skytrax 2017 Award
voor “Best Business Class Dining Lounge”. De Lounge opent zijn deuren unge IsLtaonubvnuogloeirsIasdtlleaenwlbeiudnleninas avdraevnwadninednTeauaprrkevisahtnigAdiiereulipnzereesSsCktiygotirepauoxzr2ea0tSe1k7CyAtlruwabxa. 2rDd0o1u7cAhwesa, rpdrivé or “BestvBouosrui“niBtessktaCBmluaesrisnsD,eesinesinCnglbaisLbsoliuoDntihngeiene”gk. ,DLoepuLenonguebn”ug.fDefeotpLmeoenutnhzgiejntobdpesuntertevznaijn deuTruernkse or alle lveodoeenrnavlialnentledrdeneaTntuiovrnkaianslhedeAkeiTruluiknrekenis,hCeoeArniprlcoinirneaestemCCaol,rupebeo.nrDabtoeiuljCacrhlutetbas.f,eDpl,roilvuivécehpeisa,nporimvéuziek, ite kamesursit,gerekanatimsbWiebrlIsiFo, Iethenenetbkai,lbovlipaonethnaenbedukef,freoetpfmeanceibtlituhefeiftetbnmesetaetahvnaenkt lbadeaesrtTveuovrokarsneddee Turkse
internaetnioinznatlekeernknearetuiiokzenignae,leresek. neZuockikneunenm, neae,nezceeinhebumilnjaru,teittaedfnaeglb,eillinjvaderetptabiafienjelo,emlnivkueozpmieiasknt,eonmfruisz,iek,
tis WIFgI reantoistnaWtlsvpIaFanInenanentdaelrvneaufnaitcaginleitdreueistret nafascntaivliatnettietkenlan.asrtvaoanorkdlaear voor de kenreizizgaekresn. Zreoizkiugnernse. nZozekuhnuneunitzdeagheundueitbdiajegenkdoembsijteennfkriosm, sten fris,
tspanneontesnpaunitngenruesnt auaitngveartutsetna. anvatten.
Om lid te worden en te kunnen genieten van de voordelen van de Turkish Airlines Corporate Club kunt u terecht op onze website:
lid te wOomrcdloeidnrpteonrwatoeterkdcuelunbne.tnutrgekeiknsuhienatneirenlninvgaeensn.cdieoetmevnoovradneldeenvoaonrdelen van de rkish AirTliunreksishCoAriprloinraetseCColrupborkautnetCulutberkeucnht uopteorenczhetwoepbsoitnez:e website: rporatecolurpbo.truartkeicslhuabir.tliunreksi.schoamirlines.com
S
L
o o o
n a
n
m


Click to View FlipBook Version