The words you are searching are inside this book. To get more targeted content, please make full-text search by clicking here.
Discover the best professional documents and content resources in AnyFlip Document Base.
Search
Published by aleksandar.arsov, 2019-10-14 03:15:32

Opstina-Stip_foto-vodic_2019 -OK-2

www.stip.gov.mk

Почитувани штипјани,
Почитувани сограѓани,
Градот на текстилот, градот под Исарот, градот на највкусната пастрамалија
и на најпознатиот културно-забавен фестивал „Макфест“ денес е центар на
многу настани кои привлекуваат посетители од државата и регионот.
Штип денес го доживува развојниот подем каков што го заслужува, затоа сите
заедно ќе продолжиме да се движиме во иста насока, со засилен интензитет и
искрени и вредни заложби за подобар и поубав град.
Да се биде градоначалник на град – центар на истокот и репер за успешна
општина претставува чест и одговорност.
Затоа целиот мој труд, капцитет и искуство ги вложувам во секој сегмент
од нашето општество, за сите заедно да добиеме повисок и поквалитетен
стандард на живеење овде, во нашиот град.
Штип е универзитетски град со многу можности и капацитети, претприемачки
и граѓански центар кој покажува пример како треба да се надградува едно
здраво мултикултурно и мултиетничко општество.
Затоа штипјани продолжете да бидете бунтовни и полни со креативни идеи, за
својот град.
Бидете нашиот партнер во секој иден подвиг и чекор, заеднички да оставиме
белег за нашиот Штип, да оставиме уште поголеми можности и капацитети со
кои ќе се гордеат идните генерации.
Ваш,
Благој Бочварски.

Тврдина Исар | Isar fortress Тврдина Исар ноќе | Isar fortress at nightСпоменик на паднатите борци во НОБ
Monument of lost soldiers in WW2Тврдина Исар | Isar fortress

Музеј Штип | Museum Shtip

Уметничка галерија Безистен | Art gallery Bezisten


Црква Свети Никола | Church of St. Nicholas

Црква Света Богородица во Ново Село | Church of the Holy Mother of God in New Village

ОПЦ Киро Глигоров | MMC Kiro GligorovРекторат на УГД | UGD Rectorate

Автопат Штип-Миладиновци | Stip-Miladinovci Highway

Јоханес Хан, Самуел Жбогар и Џес Бејли во посета на Штип
Johannes Hahn , Samuel Žbogar, Jess Bailey visited StipДен на Европа | EU day

Отворање на Пастрамалијад | Pastramalijada opening

Фестивал Макфест | Makfest festival

Осветлување на влезот на градот | Lighting at the entrance to the city
Кружен тек | Circular intersection

Емил Павлов - шампион на Светска Карате Лига
Emil Pavlov - champion of World Karate League

www.stip.gov.mk


Click to View FlipBook Version
Previous Book
RD-Shan_Flat
Next Book
அல் முனீர்