The words you are searching are inside this book. To get more targeted content, please make full-text search by clicking here.
Discover the best professional documents and content resources in AnyFlip Document Base.
Search
Published by admin, 2022-07-07 03:20:37

PL BM P5L1 Whole Numbers WS_1

PL BM P5L1 Whole Numbers WS_1

Hover your phone above
the image and watch
what happens!

This lightbulb is a QR code!
Scan it and take your
learning to a whole new
level!

J>opal

learning

Primary 5

[email protected] PAL Learning Pte Ltd Boost! Math

All rights reserved.

No part of this material may be reproduced, stored in a retrieval system or transmitted in any form or by any

means, electronic, mechanical, photocopy ing, recording or otherwise, without the prior written permission of

the copyright owner.

Name Whole Numbers (Lesson 1)
Tutor Whole Numbers (Lesson 1)
Topic
Boost! Math | Primary 5

Primary 5: Boost! Math

1) At a durian plantation, there were a number of durians on sale. For every 16 durians
bought, 2 durians were given away free. Mr Yusoff received a total of 96 durians free while
Mr Hong received 112 durians free. If there were 45 durians left, how many durians were
on sale?

Ans:

1

Primary 5: Boost! Math

2) At Ang Mo Kio MRT Station, 178 passengers alighted from the train and 95
passengers boarded the train. There were 785 passengers on the train in the end.
How many passengers were there on the train before it arrived at Ang Mo Kio?

Ans:

2

Primary 5: Boost! Math

3) Nancy kept 13 parrots and cats. She counted they have 30 legs in total. How many cats
did she have?

Ans:

3

Primary 5: Boost! Math

4) Diane and Joan baked some pineapple tarts. Diane ate 12 of the tarts. She ate twice
as many pineapple tarts as Joan. If there were 35 pineapple tarts at first, how many
pineapple tarts are left?

Ans:

4

Primary 5: Boost! Math

5) There were 40 pupils in Team Alpha. Each pupil received 3 erasers. The same
number of erasers was given out to the pupils in Team Bravo and each pupil got 2
erasers. How many pupils were there altogether?

Ans:

5

Primary 5: Boost! Math

6) Mr De Souza bought 72 boxes of oranges. There were 20 oranges in
each box. There were 4 rotten oranges in each box. He threw them away and
packed the remaining oranges into packets of 8. He gave each guest at a party 2
packets of oranges each. How many guests were there at the party?

Ans:

6

Primary 5: Boost! Math

7) Penny, Winnie and Yolinda baked some egg tarts. Penny and Winnie baked 2841 egg
tarts. Penny baked twice as many egg tarts as Winnie. How many egg tarts did Yolinda
bake if she bake 23 more egg tarts than Winnie?

Ans:

7

Primary 5: Boost! Math

8) Ali is 8 years older than Muthu. In 6 year's time, Ali will be twice as old as Muthu.
How old is Muthu now?

Ans:

8

Primary 5: Boost! Math

9) A bookstore sold 13 novels, 42 cookbooks, 22 exercise books, 49 textbooks and 3 times
as many comic books as all other books over a period of a week. What was the total
number of books sold in the week? (Give your answer to the nearest ten)

Ans:

9

Primary 5: Boost! Math

10) Stanley had thrice as much money as Natasha. Linda had $250 less than
Stanley. The total amount of money Stanley and Linda had $2870. How much
money did Natasha have?

Ans:

10


Click to View FlipBook Version
Previous Book
PL BM P5L26 Semester 1 Review 2 Paper 2 WS
Next Book
RoboApe Builds Secure Stable DAO Governed Community Focused Meme Token On ETH